Zanima me mogu li jesti tratinčice u salati i na druge načine?

ODGOVOR

Svakako tratinčica nije otrovna i može se koristiti u jelima. Za jelo se najčešće koriste mladi listovi koji se mogu brati tijekom cijele godine. Koriste se kao salata ili dodatak kuhanom povrću. Dobro je gotovu salatu ostaviti 1 – 2 sata, i tada je mnogo ukusnija. Mladi listovi mogu se stavljati i u salatu od krumpira ili miješati s drugim salatama, pr. maslačak, matovilac, kupus i dr. Za pripremu variva mladi listovi tratinčice miješaju se s mišjakinjom, lobodom ili šćavom. Mladi još nerastvoreni pupoljci tratinčice mogu se kiseliti slično kaparima i vrlo su omiljeno jelo na zapadu Europe.

Prethodni članakDezinfekcija alata za rezidbu
Sljedeći članakOtvorena Vinarija Kos vrijedna 700 000 eura
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.