Sastojci:

✦1000 ml mlijeka

✦3 pudinga od kokosa (ili slatkog vrhnja)

✦2 žlice gustina (20 g)

✦7 žlica šećera

✦200 g bijele čokolade

✦300 ml vrhnja za šlag

✦100 g kokosovog brašna

✦500 g petit keksa

Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding i gustin, a ostatak mlijeka sa šećerom staviti kuhati. Dodati čokoladu izlomljenu na kocki­ce da se otopi. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati prethod­no umućeno vrhnje za šlag i kokosovo braš­no. U kalup dimenzije 32 x 22 cm poredati petit kekse močene u mlijeko, pa premazati trećinom kreme. Ponoviti postupak još dva puta i ukrasiti kokosovim brašnom.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakPosjetite imanje Biovrt u kolovozu i rujnu 2023 – otvorene prijave
Sljedeći članakTerase za ljepši boravak na otvorenom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.