Beze:

✦5 bjelanjaka

✦25 dag šećera

✦1 žlica brašna

✦1 žlica limunovog soka

Priprema: Izmiksati bjelanjke u čvrst snijeg pa postupno dodati šećer. U sjajan snijeg dodati brašno i žlicu limunovog soka. Smjesu izliti na lim obložen papirom za pečenje. Sušiti na 125 °C oko sat i 45 minuta.

Krema:

✦1 l mlijeka

✦5 žumanjaka

✦9 žlica šećera

✦2 vanilin šećera

✦4,5 žlica oštrog brašna

✦4,5 žlica gustina

✦25 dag maslaca

✦15 dag čokolade za kuhanje

✦15 dag mljevenih oraha

✦1 vrecica cappuccina

✦15 dag sjeckane čokolade

Priprema: Izmiksati žumanjke s šećerima, dodati brašno, gustin i malo hladnog mlijeka. Ukuhati u ostalo mlijeko. Ohladiti i umiješati izrađeni maslac. Podijeliti smjesu na dva jednaka dijela. U jedan dio dodati rastopljenu čokoladu i mljevene orahe, a u drugi cappuccino u prahu i sitno sjeckanu čokoladu. Beze koru prerezati na pola, staviti čokoladnu kremu s orasima, staviti drugu koru i premazati cappuccino kremom.

Za ukras:

✦½ l vrhnja za šlag

Priprema: Kolač ukrasiti šlagom.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakLagan, okretan i jak – METRAC H70
Sljedeći članakDomus
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.