Kinder Bueno kolač bez pečenja često se bira kad treba pripremiti nešto raskošno, ali bez paljenja pećnice. Podloga od petit keksa i Nutelle brzo se složi i daje dobru čvrstoću, što olakšava rezanje. Krema je lagana, ali stabilna zahvaljujući pudingu i mascarponeu, a prženi lješnjaci daju onaj poznati „bueno“ okus. Ganache na vrhu sve poveže u uredan, gladak sloj koji se lijepo reže nakon noćenja u hladnjaku. Ovo je praktičan kolač za veća okupljanja – jednostavan za izradu, a uvijek dobro prihvaćen.

Podloga:

✦oko 300 g petit keksa

✦mlijeko za umakanje keksa

✦250 g Nutelle

Priprema:

Kekse umakati u mlijeko i slagati na pladanj s obručem dimenzije 25 x 29 cm. Omekšalu Nutellu rasporediti po keksima, a na nju složiti još jeden red keksa. Staviti u hladnjak.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦2 pudinga od vanilije

✦3 žlice šećera

✦2 vanilin šećera

✦250 g mascarpone sira

✦300 ml vrhnja za šlag

✦100 g prženih i mljevenih lješnjaka

Priprema:

Puding pomiješati s malo mlijeka. Ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom zakuhati pa umiješati puding cijelo vrijeme miješajući na umjerenoj vatri dok se ne zgu­sne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Ohlađen puding izraditi mikserom i dodati mascarpone. Špatulom umiješati mekše izrađeno vrhnje za šlag. Na kraju umi­ješati lješnjake i rasporediti po keksima. Sta­viti u hladnjak.

Ganache:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Vrhnje zagrijati do vrenja. Preliti po sjeckanoj čokoladi i miješati dok se čoko­lada ne otopi. Malo ohladiti i preliti po kremi. Kolač ostaviti u hladnjaku preko noći.

Recept iz knjige Moji brzi kolači