Podloga:
✦oko 300 g petit keksa
✦mlijeko za umakanje keksa
✦250 g Nutelle
Priprema: Kekse umakati u mlijeko i slagati na pladanj s obručem dimenzije 25 x 29 cm. Omekšalu Nutellu rasporediti po keksima, a na nju složiti još jeden red keksa. Staviti u hladnjak.
Krema:
✦500 ml mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦3 žlice šećera
✦2 vanilin šećera
✦250 g mascarpone sira
✦300 ml vrhnja za šlag
✦100 g prženih i mljevenih lješnjaka
Priprema: Puding pomiješati s malo mlijeka. Ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom zakuhati pa umiješati puding cijelo vrijeme miješajući na umjerenoj vatri dok se ne zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Ohlađen puding izraditi mikserom i dodati mascarpone. Špatulom umiješati mekše izrađeno vrhnje za šlag. Na kraju umiješati lješnjake i rasporediti po keksima. Staviti u hladnjak.
Ganache:
✦200 g čokolade za kuhanje
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Vrhnje zagrijati do vrenja. Preliti po sjeckanoj čokoladi i miješati dok se čokolada ne otopi. Malo ohladiti i preliti po kremi. Kolač ostaviti u hladnjaku preko noći.
Recept iz knjige Moji brzi kolači