Sastojci:

✦150 ml vode

✦200 g šećera

✦250 g margarina

✦250 g mlijeka u prahu

✦100 g bijele čokolade

✦2 žlice kakaa

✦4 lista oblatne

Priprema:

 class=

1. Vodu, šećer i margarin staviti kuhati 2 – 3 minute. Maknuti sa štednjaka.

 class=

2. Postupno dodati mlijeko u prahu cijelo vrijeme miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice. Vratiti na laganu vatru i kuhati 1 minutu, te dodati bijelu čokoladu izlomljenu na kockice.

 class=

3. Razdijeliti na 3 jednaka dijela. U jedan dio dodati kakao i promiješati.

 class=

4. Ohladiti do sobne temperature da kreme budu mazive i mazati na oblatne. Na dvije oblatne staviti bijeli nadjev, a na jednu smeđi. Slijepiti sve tri oblatne, da ona sa smeđim nadjevom bude u sredini, a četvrtom oblatnom poklopiti. Opteretiti nekom težinom, npr. daskom za rezanje i ostaviti u hladnjaku, najbolje po noći, a potom rezati na štangice ili rombove.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakPahuljaste lješnjak kocke
Sljedeći članakKonferencija „Hrvatsko povrće“ pokazala važnost stručnih skupova za poljoprivrednike
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.