Prhko tijesto (za oko 35 kom):
✦50 g maslaca
✦2 jaja
✦150 g šećera
✦prstohvat soli
✦1 žličica arome vanilije
✦ribana korica 1 naranče
✦50 g ušećerene narančine korice
✦100 g glatkog brašna
✦180 g oštrog brašna
✦50 g čokolade za kuhanje
✦50 g suhih brusnica
✦50 g badema
Priprema: Bademe malo tostirati u pećnici ili lagano pržiti na tavi da puste miris. Čokoladu krupno nasjeckati. Izmiješati vilicom maslac narezan na kockice, jaja, šećer, sol, aromu vanilije i obje vrste korice naranče. Dodati brašno i umijesiti rukama pa dodati krupno sjeckanu čokoladu, brusnice i cijele bademe pa kratko premijesiti. Smjesu podijeliti na dva dijela i na vrlo malo pobrašnjenoj površini oblikovati 2 štruce. Staviti ih u kalup obložen papirom za pečenje i peći 20 – 25 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 °C. Hladiti oko 10 minuta pa izrezati oštrim nožem na prutiće debljine prsta. Poslagati ih u isti kalup i peći s jedne strane 7 – 8 minuta, te s druge strane isto toliko.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode