Sastojci:
✦2 paketa lisnatog tijesta po 500 g
✦1 jaje + par kapi mlijeka
Priprema: Lisnato tijesto odmrznuti i tanko razvaljati na pobrašnjenoj površini u dva velika pravokutnika. Od svakog tijesta narezati 12 uskih trakica širine 2,5 cm. Svaki kalup premazati maslacem i zarolati trakicu. Slagati u lim od pećnice obložen papirom za pečenje. Rolice premazati s razmućenim jajem i par kapi mlijeka. Peći na 200 °C oko 20 minuta. Maknuti još vruće s kalupa i ohladiti.
Krema:
✦4 žumanjka
✦150 g šećera
✦1 burbon vanilin šećer
✦1000 ml mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦80 g oštrog brašna
✦120 g margarina
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Umutiti pjenjačom žumanjke sa šećerima, pudingom i brašnom te malo mlijeka. Ukuhati u ostatak mlijeka. Kad se zgusne maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom. U mlaku kremu umiksati margarin sobne temperature, a u ohlađenu ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Kremom pomoću slastičarske vrećice puniti rolice od lisnatog tijesta i posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu