Beze:

✦6 bjelanjaka

✦prstohvat soli

✦200 g šećera

✦1 žlica octa

Priprema: Bjelanjke s prstohvatom soli tući uz postupno dodavanje šećera dok se ne dobije gust i sjajan snijeg. Dodati žlicu octa i još jednom kratko sjediniti mikserom na najmanjoj brzini. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 35 x 23 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 140 °C, oko 60 minuta.

Krema:

✦6 žumanjaka

✦3 žlice šećera

✦1 vanilin šećer

✦3 žlice oštrog brašna

✦300 ml mlijeka

✦200 g margarina

Priprema: Žumanjke i šećere dobro izmiješati pjenjačom pa s brašnom i malo mlijeka ukuhati u ostatak mlijeka. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati izrađen margarin sobne temperature. Namazati kremu na koru.

I još:

✦voće po želji (jagode, kivi, maline, borovnice)

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Poslagati voće po želji i premazati čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.

Recept iz knjige Moji voćni kolači

Prethodni članakMonte užitak s nutellom
Sljedeći članakPodnesen zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za gljive
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.