Biskvit:
✦140 g maslaca
✦140 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦prstohvat soli
✦2 jaja
✦ribana korica limuna
✦200 g oštrog brašna
✦1 žličica praška za pecivo
Priprema:
Pjenasto izmiksati maslac sobne temperature sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Dodati jedno po jedno jaje, koricu limuna i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve sjediniti mikserom u glatku smjesu.
Lopaticom rasporediti tijesto u kalup dimenzije 20 x 30 cm obložen papirom za pečenje.
I još:
✦2 breskve (ili nektarine)
✦200 g bobičastog voća (borovnice, maline, kupine)
✦2 – 3 žlice kristal šećera
Priprema:
Na tijesto za biskvit složiti breskve izrezane na tanje kriške i bobičasto voće. Lagano posuti kristal šećerom i staviti peći na 180 °C, oko 40 minuta. Provjeriti čačkalicom je li pečeno. Ohlađen kolač rezati na kocke i po želji posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Moji voćni kolači