1. sloj (za 6 čaša):
✦1 staklenka kompota od višanja
✦500 ml soka iz kompota + vode
✦5 žlica šećera
✦2 vanilin šećera
✦40 g škrobnog brašna (gustina)
✦30 g bijele čokolade
Priprema: Višnje iz kompota ocijediti, a soku dodati vode da ukupno bude 500 ml tekućine. U malo soka razmutiti škrobno brašno, pa ukuhati u ostatak soka sa šećerom i vanilin šećerom. Kuhati stalno miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. Maknuti s vatre, dodati bijelu čokoladu i miješati da se otopi. Dodati višnje i izmiješati. Malo ohladiti pa još toplu smijesu uliti u prikladne čaše. Staviti u hladnjak da se stegne.
2. sloj:
✦5 jaja
✦5 jaja
✦3 žlice šećera
✦1 vanilin šećer
✦150 g čokolade za kuhanje
✦50 g maslaca
✦100 ml vrhnja za šlag
Priprema: Cijela jaja pjenjačom izmiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Kuhati ih na pari uz stalno miješanje 5 – 6 minuta, a kad se počnu zgušnjavati dodati čokoladu i maslac. Miješati do glatke kreme i malo ohladiti. U mlako umiješati prethodno umućeno vrhnje za šlag. Uliti u čaše po sloju od višanja i staviti na hlađenje.
3. sloj:
✦150 g mascarpone sira
✦150 g bijele čokolade
✦150 ml vrhnja za šlag
Priprema: Mascarpone sobne temperature izmiksati pa dodati otopljenu i malo ohlađenu bijelu čokoladu. Lagano umiješati mekše umućeno vrhnje za šlag. Rasporediti u čaše po drugom sloju. Ukrasiti višnjama i čokoladnim strugotinama.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači