Biskvit:
✦6 bjelanjaka
✦6 žlica šećera
✦5 žlica mljevenih prženih lješnjaka
✦4 žlice oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
✦150 ml mlijeka
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Na kraju ručno umiješati pomiješane mljevene lješnjake, brašno i prašak za pecivo. Smijesu rasporediti u kalup dimenzije 30 x 22 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C oko 15 minuta. Kad se biskvit malo ohladio, maknuti papir, vratiti u kalup i preliti s toplim mlijekom.
Krema:
✦600 ml mlijeka
✦40 g šećera
✦2 vanilin šećera
✦6 žumanjka
✦90 g oštrog brašna
✦200 g margarina
✦200 g Milka čokolade sa sjeckanim lješnjacima
Priprema: Pjenjačom izmiješati žumanjke, šećer i vanilin šećer. Dodati brašno i malo mlijeka pa smjesu ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati cijelo vrijeme miješajući do guste kreme. Maknuti s vatre, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati margarin sobne temperature. Milku otopiti u mikrovalnoj ili na pari, malo ohladiti pa umiješati u kremu. Premazati kremu po biskvitu.
Glazura:
✦150 g Milka mliječne čokolade
✦2 žlice ulja
Priprema: Čokoladu s uljem otopiti na najmanjoj vatri, malo ohladiti i preliti po kremi.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači