Sastojci:
✦400 g petit keksa
Krema:
✦800 ml mlijeka
✦2 pudinga od čokolade
✦100 g šećera
✦100 g čokolade za kuhanje
✦100 g mliječne čokolade
✦400 ml vrhnja za šlag
✦1 vrećica mljevene želatine
Priprema: Želatinu pomiješati sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. U malo mlijeka razmutiti puding, a ostatak mlijeka sa šećerom i obje vrste čokolade staviti kuhati. Ukuhati puding, cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Umiješati otopljenu želatinu i pokriti prozirnom folijom. U ohlađeno umiksati prethodno umućeno vrhnje za šlag. U kalup dimenzije 32 x 21 cm složiti red petit keksa kratko močenih u mlijeku. Rasporediti pola kreme, ponovo složiti kekse i kremu. Staviti u hladnjak.
Preljev:
✦1 staklenka kompota od višanja
✦500 ml soka od višanja
✦2 preljeva za torte
✦3 žlice šećera
Priprema: Zakuhati sok od višanja s preljevom i šećerom. Višnje iz kompota poslagati na kremu i preliti preljevom. Ohladiti u hladnjaku da se kolač stisne.
Recept iz knjige Moji brzi kolači