Sastojci:
✦1 pakiranje rozen kora
Krema:
✦1000 ml mlijeka
✦250 g šećera
✦1 žličica arome vanilije
✦140 g pšenične krupice (grisa)
✦250 g maslaca
✦200 g prženih mljevenih lješnjaka
Priprema: Mlijeko, šećer i aromu vanilije staviti kuhati. Kad provrije, polako dodavati pšeničnu krupicu neprestano miješajući pjenjačom i kuhati dok se ne zgusne. Maknuti sa štednjaka, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U mlako umiksati omekšali maslac sobne temperature te lješnjake (prethodno pržene, očišćene od kožice i mljevene). Svaku koru premazati s kremom i blago pritisnuti rukama. Zadnju koru također premazati i po želji posuti sa sjeckanim ili mljevenim lješnjacima. Ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne.
Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice