Cikla s hrenom

Pripremite:
1,5 kg cikle
7 dl jabučnog octa
šalicu vode
8 dag šećera
žličicu soli
4 žlice na kockice narezanog hrena
žlicu papra u zrnu
žlicu kima
4 klinčića
lovorov list

Priprema:
Ciklu očistite, oprezno isperite, a stabljiku skratite na 1 cm. Poslažite je u lim i pecite nešto više od sata na 180° C. Zakuhajte ocat, šečer i sol i držite na toplom. Hren operite, ogulite, narežite na kockice. Na posebnom tanjuriću pripremite ostale začine. Omekšalu ciklu potopite na trenutak u hladnu vodu i rukama ogulite kožu. Brzo je narežite na kockice ili rezance. Još toplu redajte sa začinima u staklenke, prelijte vrućim sirupom, zatvorite.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.