Sastojci za biskvit:
3 jaja,
150 g šećera,
1 vanilin šećer,
75 g brašna,
75 g gustina,
2 žličice praška za pecivo
Sastojci za kremu i ukrašavanje:
8 listića bijele želatine,
2 naranče (može i 120 ml narančina soka),
50 g šećera,
1 vanilin šećer,
500 g svježeg sira,
500 ml vrhnja,
50 g naribane čokolade za kuhanje,
20 g šećera u prahu za posipavanje
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Za biskvit stucite jaja s tri žlice vruće vode, šećerom i vanilin šećerom. Promiješajte brašno, gustin i prašak za pecivo te prosijte po smjesi i promiješajte. Smjesu stavite u kalup (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje, zagladite kremu i pecite oko pola sata. Biskvit izvadite, prebacite na kuhinjsku rešetku, oprezno odlijepite papir za pečenje te ga ostavite da se ohladi. Potom ga prerežite tako da donji sloj bude nešto tanji od gornjega. Deblji sloj položite na pladanj za tortu i oko njega stavite prsten za tortu. Za kremu najprije omekšajte želatinu. Ocijedite naranče te sok zagrijte zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Istisnite želatinu i u tome je otopite. Umiješajte hladni svježi sir. Potom stucite vrhnje te umiješajte taj šlag. Malo kreme stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. Preostalu kremu rasporedite po biskvitu i zagladite je. Zatim na to istisnite 16 puslica od kreme iz slastičarske vrećice. Tortu potom stavite u hladionik da se stvrdne. Na kraju uklonite prsten za tortu. Rub torte pospite naribanom čokoladom za kuhanje. Tanki biskvit potom narežite na 16 trokutastih ploški te ih složite na tortu (pogledajte sliku). Na kraju još ovu ukusnu tortu posipajte šećerom u prahu.
Torta od šlaga i sira
Torta od šlaga i sira