Sastojci:
20 dag brašna
12,5 dag gotovog zaslađenog kesten pirea
10 dag usitnjenih glaziranih kestena
10 dag šećera
3 bjeljanjka
12,5 dag maslaca
3 žutanjka
0,5 dl svježeg slatkog vrhnja
1 paketić praška za pecivo
0,4 dl ruma
Priprema:
U velikoj posudi miješajte žutanjak sa šećerom dok smjesa ne posvijetli i zapjeni se. Postupno dodajte vrhnje i brašno prosijano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući, zatim dodajte bjeljanjke i liker. U lončiću na pari rastopite maslac, premažite njime duguljasti pravokutni kalup, a ostatak u tankom mlazu ulijte u prethodnu smjesu, brzo miješajući, dok smjesa ne naraste. Ulijte pripremljenu smjesu u kalup i pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice, iskrenite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Kesten pire pomiješajte s glaziranim kestenima nasjeckanima na komadiće, kolač horizontalno prerežite na 3 dijela, premažite ih pireom od kestena i stavite jedan na drugi.