Piletina na dalmatinski način

Sastojci:
1 pile (oko 1 kg)
6 žlica ulja
50 dag rajčice (pelata)
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
sol
papar
mažuran
ružmarin
1 žlica vegete

Priprema:
Piletinu narežite na komade, posolite i natrljajte paprom, pa je zapecite na vrućem ulju. Na preostalo ulje stavite sitno narezanu rajčicu, nasjeckan luk i češnjak. Dodajte sol, papar, mažuran, ružmarin i vegetu, pa sve dobro promiješajte. Prelijte pečeno pileće meso i stavite da se zapeče u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta. Poslužite s prilogom od riže i salatom. Savjet: Ovo jelo ljeti možete pripremati sa svježom rajčicom, koju ćete vrlo jednostavno oguliti tako da je nakratko uronite u vrelu vodu.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.