PRIPREMITE:

50 dag fileta oslića

10 dag mrkve

20 dag špinata

1 dl slatkog vrhnja

1 bjelanjak

ružmarin

sok od pola limuna

ulje

sol

papar

Filete oslića narežite na jednake komade, posolite ih, popaprite i poprskajte limunovim sokom, dodajte ružmarin i dlanom sve nježno utisnite. Ostatke fileta sameljite, dodajte vrhnje, sol i papar. Kad je smjesa glatka, njome premažite filete oslica. Na smjesu poslažite listove špinata (blanširane) i tanko narezane kolutiće mrkve. Filete zavijte u roladu, polijte uljem, čvrsto zamotajte u PVC foliju i na kraju zamotajte u aluminijsku foliju. U kipućoj vodi kuhajte 15 minuta. Uz filete poslužite razno povrće.

Prethodni članakLosos u hladetini od rizlinga
Sljedeći članakSikuljski guščji bataci
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.