PRIPREMITE:

2 veća gušcja bataka (ukupno 800 g do 1 kg)

gušcju mast

veliku glavicu luka

zelenu papriku

rajčicu (može i iz zamrzivača)

2 žličice blago ljute crvene paprike

lovorov list

1 jabuku

800 g kiselog kupusa – ribanca

2-3 dl kiselog vrhnja

sol

mješavinu začina

Batake operite i prepolovite. Na malo guščje masti, kao za paprikaš, prodinstajte sitno sjeckani luk. Sklonite s vatre, pospite crvenom paprikom i dodajte meso. Na jakoj vatri zapržite, blago posolite, dodajte opranu papriku i rajčicu, smanjite temperaturu, poklopite i na laganoj vatri u vlastitoj masti – pari pirjajte dok ne omekša (ako sok nestane, dolijevajte samo s malo tople vode ili goveđe juhe). Kiseli kupus isperite i ocijedite, propirjajte s lovorovim listom i oljuštenom i vrlo tanko narezanom jabukom (ili dunjom). Kada meso i kupus omekšaju, promiješajte, prelijte vrhnjem, dodajte mješavinu začina, po potrebi dosolite, pusti te da prokuha i odmah servirajte.

Prethodni članakRolada od oslića
Sljedeći članakPurica s kestenima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.