PRIPREMITE:
1 kg junetine od buta
sol
ulje
ZA MARINADU:
1,5 dl crvenog vina
1,5 dl vode
manji štapić cimeta
papar u zrnu
PRIPREMITE ZA LOVAČKI UMAK:
4 žlice maslaca
pola glavice luka
1/2 češnja češnjaka
sol
žlica brašna
1 dcl bijelog vina
1,5 dcl bistre juhe
2 žlice koncentrata rajčice
žlica peršina
žlica senfa
Vino pomiješajte s vodom, dodajte cimet i papar pa kratko prokuhajte. U ohlađ enoj marinadi marinirajte meso preko noći. Izvadite ga iz marinade, posušite papirnim ubrusom, posolite i zapecite na ulju sa svih strana. Marinadu procijedite. Zapečeno meso podlijte s decilitrom marinade i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 50 minuta pokriveno folijom, a zatim još 10 minuta bez folije. Meso narežite na odreske, prelijte lovackim umakom i poslužite uz pire krumpir.
PRIPREMA LOVACKOG UMAKA: Na maslacu (2 žlice) propirjati luk i češnjak, posolite i pirjate nekoliko minuta. Umiješati brašno, doliti vino i kuhati još nekoliko minuta. Dodajte juhu, koncentrat rajčice i kuhate dok se umak ne počne zgušnjavati. Na kraju dodate preostali maslac, peršin i senf.