src=PRIPREMITE:
1 kg junetine od buta
sol
ulje

ZA MARINADU:
1,5 dl crvenog vina
1,5 dl vode
manji štapić cimeta
papar u zrnu

PRIPREMITE ZA LOVAČKI UMAK:
4 žlice maslaca
pola glavice luka
1/2 češnja češnjaka
sol
žlica brašna
1 dcl bijelog vina
1,5 dcl bistre juhe
2 žlice koncentrata rajčice
žlica peršina
žlica senfa

Vino pomiješajte s vodom, dodajte cimet i papar pa kratko prokuhajte. U ohlađ enoj marinadi marinirajte meso preko noći. Izvadite ga iz marinade, posušite papirnim ubrusom, posolite i zapecite na ulju sa svih strana. Marinadu procijedite. Zapečeno meso podlijte s decilitrom marinade i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 50 minuta pokriveno folijom, a zatim još 10 minuta bez folije. Meso narežite na odreske, prelijte lovackim umakom i poslužite uz pire krumpir.
PRIPREMA LOVACKOG UMAKA: Na maslacu (2 žlice) propirjati luk i češnjak, posolite i pirjate nekoliko minuta. Umiješati brašno, doliti vino i kuhati još nekoliko minuta. Dodajte juhu, koncentrat rajčice i kuhate dok se umak ne počne zgušnjavati. Na kraju dodate preostali maslac, peršin i senf.

Prethodni članakNova gnojiva za povrće
Sljedeći članakVinski kolačići
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.