width=

Tijesto:
• 25 dag brašna
• 13 dag maslaca narezanog na kockice
• 2 žlice šećera
• 1 žumanjak

Nadjev:
• 50 dag crvenog šumskog voća
• 50 dag jagoda i višanja
• 5 dag gustina
• 25 dag šećera
• 1 vrećica vanilin šećera

Priprema:

Za tijesto: Brašno, maslac i šećer izmiješajte u smjesu koja nalikuje na mrvice kruha. Dodajte žumanjak i miješajte, dodajući još hladne vode ako vam se čini presuhim. Tijesto stavite u kalupe i stavite 30 min. u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 190 ºC i pecite 30 minuta.

Za nadjev: Šumsko voće prelijte s pola litre vode i kratko prokuhajte. Pustite da se ohladi. Malo soka stavite u zdjelicu i pomiješajte s gustinom. Sok, šecer i vanilin šećer staviti da se kuha. Primiješajte gustin, kuhajte još malo, da se sve skupa poveže u fini gusti umak. Umak ulijte u tijesto i prekrijte cvjetićem.

Prethodni članakProljetni zalogaj
Sljedeći članakProjekt „Seljačka tržnica“
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.