ZA BISKVIT:
– 5 jaja
– 5 žlica šećera
– 5 žlica brašna
– 2 žlice kakaa
– 2 žlice meda
– 1 dl ulja
– 1 vanilin šećer
– 1/2 praška za pecivo

ZA KREMU:
– 300 ml vrhnja za šlag
– 1 vrećica želatine
– 2 žlice meda
– 3 žlice kiselog vrhnja

Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte postupno i ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Masu rasporediti preko papira za pečenje na velikom limu i pecite 15 min na 180 Cº. Pečeni biskvit izvadite, ohladite i prerežite na dva dijela kako biste dobili dvije kore. U međ uvremenu za kremu izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag. Želatinu pripremite prema uputi na vrećici. U šlag dodajte med i kiselo vrhnje i na kraju otopljenu želatinu. Premažite jednu koru kremom, poklopite drugom korom, lagano pritisnite površinu kako bi se slijepilo, ohladite i poslužite rezano na šnite. 

Prethodni članakKolač od šljiva
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.