width=– 1 kokoš za juhu
– sol
– 20 dag riže
– 5 dag maslaca
– 1 žlica brašna
– 2 žličice limunova soka
– 1 žumanjak
– 4 grančice peršina

Kuhajte kokoš 2 sata u slanoj vodi. Izvadite je, ostavite da se ocijedi i ogulite kožu. Zatim je narežite na komade, stavite u malo juhe i ostavite na toplu mjestu. Zakuhajte 400 ml kokošje juhe pa dodajte rižu. Na laganoj vatri kuhajte 25 minuta. U me đuvremenu zagrijte maslac i umiješajte brašno da malo požuti. Postupno dodajte toliko juhe da dobijete umak. Umiješajte limunov sok i žumanjak. Peršin operite i ogulite pa otkinite listiće. Skinite umak sa štednjaka, ocijedite rižu pa je s umakom poslužite uz kokoš.

Prethodni članakOlakšavanje trgovine prerađenim poljoprivrednim proizvodima
Sljedeći članakSirni kruščići s pistacijem
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.