Biskvit
– 35 dag maslaca
– 25 dag šećera
– 5 jaja
– 40 dag brašna
– 10 dag mljevenih lješnjaka
– 1 žličica instant kave
– 1 vrećica praška za pecivo
– 1 žličica cimeta
– prstohvat soli
Krema
– 750 ml vrhnja za šlag
– 45 šećera
– 10 dag maslaca
– 75 ml čokoladnog likera
Ukrašavanje
– 10 dag crne čokolade za kuhanje
– 10 dag bijele čokolade za kuhanje
– šačica lješnjaka
Za tijesto izradite maslac, dodajte šećer i jaja i miješajte dok ne postane kremasto. Brašno pomiješajte s lješnjacima, kavom, praškom za pecivo, cimetom i soli, te lagano dodajte kremi od maslaca. Stavite na papirom za pečenje obložen lim i pecite 45 minuta na 180 º C. U me đuvremenu zagrijte vrhnje, šećer, maslac i liker uz lagano miješanje dok smjesa ne poprimi svijetlo smeđ u boju i postane gusta. Biskvit prerežite i namažite ohla đenom kremom od vrhnja i poklopite. Za ukrašavanje rastopite čokolade, te ih naizmjenično nanesite na kolač. Kolač pospite lješnjacima i poslužite.