width=mjera je čaša od 250 ml
✦ 1 i 1/3 čaše brašna
✦ 1 žličica praška za pecivo
✦ 1 mala žličica sode bikarbone, cimeta po ukusu
✦ 1 čaša pirea od bundeve
✦ 2 jajeta
✦ 3/4 čaše šećera
✦ 1/2 čaše mlijeka
✦ 1/3 čaše ulja
✦ vanilin šećer
✦ 1 i 1/2 čaša sjeckanih krušaka za premaz
✦ 1/2 čaše omekšanog maslaca
✦ 3/4 čaše šećera u prahu
✦ 1/2 čaše krem sira
✦ malo čokolade za dekoraciju

Ispeći pola bundeve i napraviti pire. Kruške ogulite i isjecite na manje kockice. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo cimeta. Izmiksajte jaja i šećer, dodajte pire od bundeve, mlijeko, ulje, vanilin šećer, umiješajte brašno i na kraju dodajte kruške. Kalup za kolače obložite papirom za pečenje, smjesu sipajte u kalup i stavite peći u pećnicu na 180 °C oko 35 min. Za preljev umutite omekšali maslac i šećer u prahu da postane pjenast, dodajte krem sir i nastavite s miksanjem dok se ne dobije lagana smjesa. Ohlađ eni biskvit premažite smjesom i ukrasite otopljenom čokoladom.

Prethodni članakPunjeni pohani lungić s umakom od gljiva
Sljedeći članakPiano kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.