mjera je čaša od 250 ml
✦ 1 i 1/3 čaše brašna
✦ 1 žličica praška za pecivo
✦ 1 mala žličica sode bikarbone, cimeta po ukusu
✦ 1 čaša pirea od bundeve
✦ 2 jajeta
✦ 3/4 čaše šećera
✦ 1/2 čaše mlijeka
✦ 1/3 čaše ulja
✦ vanilin šećer
✦ 1 i 1/2 čaša sjeckanih krušaka za premaz
✦ 1/2 čaše omekšanog maslaca
✦ 3/4 čaše šećera u prahu
✦ 1/2 čaše krem sira
✦ malo čokolade za dekoraciju
Ispeći pola bundeve i napraviti pire. Kruške ogulite i isjecite na manje kockice. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo cimeta. Izmiksajte jaja i šećer, dodajte pire od bundeve, mlijeko, ulje, vanilin šećer, umiješajte brašno i na kraju dodajte kruške. Kalup za kolače obložite papirom za pečenje, smjesu sipajte u kalup i stavite peći u pećnicu na 180 °C oko 35 min. Za preljev umutite omekšali maslac i šećer u prahu da postane pjenast, dodajte krem sir i nastavite s miksanjem dok se ne dobije lagana smjesa. Ohlađ eni biskvit premažite smjesom i ukrasite otopljenom čokoladom.