Prhko tijesto:
– 150 g krumpira
– 250 g glatkog brašna
– 1 vrećica praška za pecivo
– 1 žličica soli
– 125 g maslaca
Nadjev:
– 550 g šampinjona
– 100 g vrganja
– 2 glavice luka
– 1 žlica maslaca
– 200 ml milerama
– 100 ml vrhnja za šlag
– 2 jaja
– sol
– 1/2 žličice bijelog papra
– 1 žličica gussnela
Za posipavanje:
– 150 g naribanog sira ementalera
– 150 g natrgane mozzarelle
Krumpir skuhajte, ohladite i vrlo sitno naribajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sol, omekšali maslac i umijesite tijesto koje ostavite da odstoji u hladnjaku oko sat vremena. Gljive operite i samo glavice narežite na tanke listiće. Sitno narezani luk popecite na malo maslaca. Dodajte pripremljene gljive i nastavite pirjati uz povremeno miješanje dok gljive u potpunosti ne omekšaju. Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte na debljinu oko 5 mm. Tijesto stavite u okrugli protvanj promjera 26-28 cm. Lim obložite sa svih strana tijestom. Na tijesto ravnomjerno rasporedite pirjane gljive. Mileram, vrhnje, jaja, sol, papar i Gussnel dobro izmiješajte i prelijte preko gljiva. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 15 minuta. Smanjite temperuturu na 200°C i pecite još oko 30 minuta. Pet minuta prije kraja pospite naribanim sirom ementalerom i natrganom mozzarellom