– 6 jaja
– 150 grama šećera
– 150 grama kesten pirea
– 2 žlice glatkog brašna
– 50 grama čokolade u prahu
– 1 prašak za pecivo
Krema:
– 150 grama maslaca
– 350 grama kesten pirea
– 150 grama šećera u prahu
– 1 žlica ruma
– 4 dl tučenog slatkog vrhnja
– 1 instant želatina
Glazura:
– 100 grama čokolade
– 4 žlice ulja
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, postupno dodajte šećer, zatim brzinu miksera smanjite na najmanje i lagano umiješajte žutanjke, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju kesten pire. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela i svaki posebno pecite na papiru za pečenje ne dulje od 6-7 minuta na temperaturi 180°C. Za kremu izmiksajte omekšani maslac i kad postane pjenast dodajte šećer u prahu, rum i kesten pire. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag uz dodatak instant (fix) želatine. Kolač slažite sljedećim redom: kora, polovica slatkog vrhnja, krema od kestena, druga polovica slatkog vrhnja, kora, čokoladna glazura. Čokoladu otopite na pari, dodajte ulje i prelite po kolaču.