width=– 6 jaja
– 150 grama šećera
– 150 grama kesten pirea
– 2 žlice glatkog brašna
– 50 grama čokolade u prahu
– 1 prašak za pecivo
Krema:
– 150 grama maslaca
– 350 grama kesten pirea
– 150 grama šećera u prahu
– 1 žlica ruma
– 4 dl tučenog slatkog vrhnja
– 1 instant želatina
Glazura:
– 100 grama čokolade
– 4 žlice ulja

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, postupno dodajte šećer, zatim brzinu miksera smanjite na najmanje i lagano umiješajte žutanjke, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju kesten pire. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela i svaki posebno pecite na papiru za pečenje ne dulje od 6-7 minuta na temperaturi 180°C. Za kremu izmiksajte omekšani maslac i kad postane pjenast dodajte šećer u prahu, rum i kesten pire. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag uz dodatak instant (fix) želatine. Kolač slažite sljedećim redom: kora, polovica slatkog vrhnja, krema od kestena, druga polovica slatkog vrhnja, kora, čokoladna glazura. Čokoladu otopite na pari, dodajte ulje i prelite po kolaču.

Prethodni članakRolane palačinke
Sljedeći članakU Ministarstvu poljoprivrede održan stručni Okrugli stol “Izazovi hrvatske poljoprivrede”
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.