width=Prhko tijesto:
450 g brašna
250 g maslaca ili margarina
2 žumanjka
1 jaje
120 g šećera
1 žličica praška za pecivo
Krema:
2 vrećice pudinga od vanilije
6 žlica šećera
750 ml mlijeka
Nadjev od jabuka:
1 kg jabuka
šećer
2 žlice marmelade (po želji)

Od svih sastojaka umjesite prhko tijesto te ga podijelite na dva dijela. Jedan dio tijesta razvaljajte u posudu za pečenje i ostavite. Naribajte jabuke pa ih malo prodinstajte dok ne ispari tekućina, stavite šećera po želji i 2 žlice marmelade. Nadjev stavite na tijesto. Na kraju pomiješajte sastojke za kremu, te na jabuke stavite kuhani puding i zatim drugi dio tijesta. Pecite na 180 stupnjeva 40 min.

Prethodni članakSultanov burek
Sljedeći članakBadem loptice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.