width=Kore:
200 g margarina
250 g šećera
500 g brašna
3 žlice meda
1 jaje
1 žličica sode bikarbone
Srednja kora:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
limunova korica
Krema:
500 ml mlijeka
4 žlice brašna
200 g šećera
150 g mljevenih keksa (petit)
150 g maka
250 g margarina
Glazura :
1 žlica svinjske masti
100 g čokolade za kuhanje

Umijesite tijesto i podijeliti ga na dva dijela, te ga ga ispecite. Pomiješajte sastojke za srednju koru i izlijte u posudu za pečenje. Razmutite malo mlijeka s brašnom, a ostatak mlijeka sa šećerom, pa stavite da zavrije, a zatim zakuhajte ostatak mlijeka pomiješanog s brašnom. Kada mlijeko zavrije i malo se ohladi stavite mak i ostavite da se sve ohladi. Dodajte margarin i kekse, te premažite kore, a u sredinu stavite pečenu srednju koru. Na kraju otopite čokoladu na masti i prelijte pitu, te ostavite da se ohladi i stvrdne.

Prethodni članakBavarska torta
Sljedeći članakJužni vjetar
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.