Podloga:
 – 20 dag bijele čokolade
 – 15 dag kukuruznih smokija
Nadjev:
 – 2 pakiranja ledenog deserta okusa stracciatelle
 – 4 dl mlijeka
 – 2 pakiranja ledenog deserta okusa čokolade
 – 2 dl mlijeka
Ukrašavanje:
 – bijele čokoladne mrvice
 – crne čokoladne mrvice
Priprema podloge:
 Čokoladu razlomite i otopite u lončiću na pari. Kukuruzne smokije istresite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite i valjkom za tijesto zdrobite u srednje velike komade. Čokoladu pomiješajte s kukuruznim smokijima, popunite dno oblika za tortu promjera 24 cm, obloženog papirom za pečenje, te zagladite površinu.
  Priprema nadjeva: 
 Ledeni desert okusa stracciatelle pripremite s 4 dl hladnog mlijeka prema naputku na poleđini vrećice. Ostavite u zamrzivaču 1/2 sata da se stvrdne. 
Postupak: 
 Ledeni desert okusa stracciatelle pomoću dviju žlica u hrpicama na razmake stavljajte na podlogu u kalupu za tortu. Ledeni desert okusa čokolade na isti način stavljajte u međuprostore. 
 Tortu ostavite najmanje 3 sata u zamrzivaču.
Prije posluživanja maknite obruč za tortu, pa tortu ukrasite čokoladnim bijelim i crnim mrvicama, te kornetima ili kukuruznim smokijima.
 Savjet: Umjesto kukuruznih smokija možete upotrijebiti kukuruzne pahuljice.
Recept iz knjige Torte bez pećnice
  
		







