width=PODLOGA:
– Gotova svijetla biskvitna podloga ø 26 cm
– Tri slastičarske beze podloge ø 26 cm

KREMA:
– 2 pudinga od čokolade
– 5 dag čokolade za kuhanje
– 5 dl mlijeka
– 5 žlica šećera
– 10 dag maslaca
– 3 žumanjka
– 5 dl slatkog vrhnja

Priprema:
Prašak za puding razmutiti s malo mlijeka i zakuhajte u ostatak mlijeka. Ohladite povremeno miješajući da se ne stvori korica. Pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu i žumanjcima, pa dodajte kuhanom pudingu i sve dobro izradite. Dio kreme ostavite za ukrašavanje. Čvrsto istucite slatko vrhnje.

Postupak:
Biskvitnu podlogu položite na tanjur za posluživanje torte i premažite trećinom čokoladne kreme, a kremu tučenim slatkim vrhnjem. Sve lagano pritisnite beze podlogom. Ponovite postupak tako da završite s tučenim slatkim vrhnjem. Tučenim slatkim vrhnjem premažite cijelu tortu i ukrasite rub ostatkom čokoladne kreme. Ostavite u hladnjaku do drugog dana kako bi se krema stisnula i beze kore malo otpustile.

Savjet:
Stranice torte ukrasite prženim listićima badema i čokoladnim bombonima.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Prethodni članakKeksi od naranče s čokoladom
Sljedeći članakUdruživanje – uvjet daljnjeg razvoja hrvatskog voćarstva
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.