Podloga:
– 1/2 paketa lisnatog tijesta
Žele:
– 2 preljeva za torte crvene boje
Krema:
– 1 l mlijeka
– 5 jaja
– 25 dag šećera
– 2 vanilin šećera
– 8 dag oštrog brašna
– 8 dag gustina
– 1 margarin
Za ukras:
– 1/2 l vrhnja za šlag
Priprema – podloga:
Razvaljati na veličinu lima, izbockati, pa peći na papiru za pečenje na obrnutoj strani lima, 15 minuta na 180 – 190 °C.
Priprema – žele:
Skuhati preljev prema uputi na vrećici i izliti u lim obložen papirom na kojem se peklo lisnato tijesto. Pustiti da se ohladi
Priprema – krema:
Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Malo mlijeka odvojiti, pa umiješati sa žumanjcima, brašnom i gustinom. Zakuhati u ostatak mlijeka. Kuhati dok se ne zgusne, pa u vruće dodati margarin rezan na listiće i odmah lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Na lisnato tijesto staviti pola mlake kreme, žele, pa ostatak kreme.
Kolač ukrasiti tučenim vrhnjem za šlag.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2