Jagodica Bobica. Svi imaju omiljeni kolač od jagoda naziva jagodica bobica, a ovo je naš. Savršen spoj sočnog biskvita i fine kreme koja se topi u ustima.

 width=Tijesto (x2):
– 4 jaja
– 4 žlice šećera
– 4 žlice glatkog brašna
– malo praška za pecivo
– 1 žličica kakaa
– sok od jagode

Krema :
– 3,5 dcl mlijeka
– 2 žlice šećera
– 1 puding od vanilije
– 2,5 dcl vrhnja za šlag
– 1 čvrsti jogurt
– 1 želatina
– 5 dag šećera u prahu
– 1/2 kg jagoda

Za ukras :
– 2 šlag pjene
– jagode

Priprema tijesta: Umutiti bjelanjke, dodati šećer, jedan po jedan žumanjak i ručno umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Ispeći takva dva biskvita na 180 °C. Biskvit natopiti sokom od jagoda pomiješanim s malo vode i šećera.

Priprema kreme: Zakuhati puding s 2 žlice šećera u 3,5 dcl mlijeka i ostaviti da se ohladi. Vrhnje istući u šlag i u njega dodati jogurt. Dodati pudingu i dobro izmiksati. Na kraju dodati rastopljenu želatinu i šećer u prahu. Narezati jagode i dodati ih u kremu. Premazati biskvit većim dijelom kreme, staviti drugi biskvit pa ostatak kreme.

Ukrašavanje: Prema uputi na vrećici izraditi šlag i premazati kolač. Ukrasiti jagodama.

 

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakTjestenina Basna
Sljedeći članakKolač s pudingom od jagoda
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.