TIJESTO:
– 7 bjelanjaka
– 7 žlica šećera
– 7 žlica brašna
KREMA:
– 7 žumanjaka
– 7 žlica šećera
– 6 žlica brašna
– 3 vanilin šećera
– 7 dl mlijeka
– 25 dag margarina
PREMAZ:
– 4 dl slatkog vrhnja
– 2 kremfiksa
Priprema tijesta: Bjelanjke istuci u čvrst snijeg i dodati šećer, na kraju lagano umiješati brašno. Uliti u nauljeni lim i peći na 150° C. Pečeni biskvit preliti s 2 dl prokuhanog mlijeka.
Priprema kreme: Umutiti žumanjke s obje vrste šećera i malo mlijeka, te sve ukuhati u preostalom mlijeku. Kuhanu kremu ohladiti, dodati pjenasto izra đen margarin. Pečeni kolač premazati kremom, a na kremu staviti tučeno slatko vrhnje s kremfiksom.
Priprema premaza: Istući slatko vrhnje s kremfiksom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači