Aplauz kocke. Kolač kojem treba zapljeskati na odličnom okusu jer čokolada i jagoda izvode čaroliju koja će pobuditi sva osjetila i podići raspoloženje.

Tijesto:
5 jaja
2 dcl šećera
2 dcl ulja
25 dag brašna
3 dag kakaa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1-2 žlice ruma

Krema:
4 veće jabuke
15 dag šećera
1 dcl vode
3 žlice ruma
20 dag margarina
10 dag čokolade

Glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
3 žlice ulja
1 žlica vode

Priprema tijesta: Cijela jaja istući sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno izmješano sa praškom za pecivo. Peći na 180 °C oko pola sata. Ohlađeni biskvit prerezati na pola i jednu polovicu izmrviti.

Priprema kreme: Jabuke kuhati u vodi, rumu i šećeru. Izmiksati u kašu štapnim mikserom. U smjesu dodati otopljenu čokoladu, margarin i jednu polovicu izmrvljenog tijesta. Gotovu kremu staviti na drugu polovicu biskvita

Priprema glazure: Otopiti na laganoj vatri i preliti preko kolača.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakOluja
Sljedeći članakRokoko kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.