Tijesto:
8 žumanjaka
8 bjelanjaka
10 žlica šećera
8 dag čokolade
7 žlica brašna
Krema:
20 dag šećera
3 vanilin šećera
1 dl mlijeka
25 dag lješnjaka
25 dag margarina
prženi mljeveni lješnjaci za ukrašavanje
Priprema tijesta: Čvrsto istući snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i jedan po jedan žumanjak, otopljenu čokoladu i brašno. Ispeći biskvit i ohlađeni uzdužno prerezati.
Priprema kreme: šećer, vanilin šećer i mlijeko kuhati neprekidno miješajući dok ne zavri. Umiješati mljevene lješnjake i izmiješati. Ohladiti i dodati pjenasto izrađeni margarin. Odvojiti trećinu kreme za premazivanje pogačica, a ostalom kremom slijepiti biskvitne kore.
Postupak: Kalupom za pogačice izrezati napunjene pogačice i svaku posebno premazati kremom i uvaljati sa strane u pržene mljevene lješnjake.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači