Tijesto:
– 9 bjelanjaka
– 37 dag šećera
– 18 dag otopljenog margarina
– 15 dag rezanih oraha
– 15 dag grožđica
– 22,5 dag brašna
– 2 oblatne
Krema:
– 9 žumanjaka
– 27 žlica šećera u prahu
– 20 dag margarina
Priprema: Bjelanjke istući u čvrst snijeg i postupno dodavati šećer. Lagano umiješati orahe, grožđice i brašno. Margarin otopiti na laganoj vatri i uliti u pripremljenu smjesu. Tijesto ispeći u namaštenom i pobrašnjenom velikom limu.
Priprema: Žumanjke i šećer pjenasto umutiti i gusto skuhati. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.
Postupak: Oblatnu premazati polovicom kreme i na to položiti pečeni biskvit. Ostalom kremom premazati biskvit i poklopiti drugom oblatnom, i to tako da je glatka strana okrenuta gore. Lagano opteretiti i rezati idući dan.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači