Šaumrole. Dekorativna i jednostavna slastica od lisnatog tijesta s šaumom od bjelanjaka kojoj nitko ne može odoljeti, a poslužiti će u svakoj prilici.

Tijesto:
– 1 paket “Ledova” lisnatog tijesta

Nadjev:
– 4 bjelanjka
– 20 dag šećera
– sok od pola limuna
– ½ dl vode

Priprema tijesta: Lisnato tijesto razvaljati i rezati na uske dugačke trake širine 2,5 cm. Kalupe za izradu šaumrola umotati jednom trakom tijesta od vrha do dna, tako da se preklapaju dvije trake jedna preko druge i pri dnu lijepiti s malo bjelanjka. Premazati žumanjkom razmućenim s malo mlijeka. Peći na 220 °C oko 15 minuta.

Priprema nadjeva: Bjelanjke istući u čvrst snijeg sa 10 dag šećera. Posebno kuhati 10 dag šećera sa ½ dl vode u gust sirup. Tući i dalje bjelanjke nalijevajući posve polagano vruću šećernu otopinu u snijeg, sve dok smjesa ne postane posve gusta i sjajna. Pri kraju umiksati i sok od limuna.

Postupak: Pečene šaumrole još vruće skidati s kalupa i puniti pripremljenim nadjevom, i to pomoću vrećice za ukrašavanje. Gotove posipati šećerom u prahu.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Barni kolač

Prethodni članakGreta Garbo
Sljedeći članakČupave kapice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.