Podloga:
– 20 dag piškota ili petit keksa
– 1-2 žlice kakaa
– 5 dag maslaca
Krema:
– 20 dag tamne čokolade
– 40 dag ABC sira
– 10 dag šećera u prahu
– 4 jaja
– 3 dcl vrhnja za šlag
– 1 čep ruma po želji
Preljev:
– 2-3 dcl vrhnja za šlag
Priprema podloge: Samljeti kekse, dodati kakao i omekšali maslac, pa sve izmiješati i utisnuti u kalup promjera 26 cm.
Priprema kreme: Sir izmiješati sa šećerom, dodavati jedan po jedan žumanjak, te čokoladu otopljenu s vrhnjem. Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti na kekse i peći 45 minuta na 160 °C.
Priprema preljeva: Ohlađenu tortu premazati šlagom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2