Orange kocke. Brze biskvitne kocke od naranče i oraha, sočne i spužvaste, uljepšati će uz omiljeni topli napitak svaki tmuran dan i vratiti osmjeh na lice.

 width=

Tijesto:
4 jaja
12 dag maslaca
20 dag šećera
1 naranča
1,25 dcl mlijeka
18 dag oštrog brašna
½ praška za pecivo
10 dag mljevenih oraha

Glazura:
12 dag šećera u prahu
sok od 1 naranče

Priprema tijesta: Pripremiti sok i koricu od jedne naranče. Omekšan maslac i šećer miksati, zatim dodati žumanjke i umiješati narančin sok, koricu, i mlijeko. Dodati brašno prosijano s praškom za pecivo i mljevene orahe. Snijeg od bjelanjaka lagano umiješati kuhačom. Smjesu izliti u namašten i brašnom posipan lim, te peći na 180 °C oko 20 minuta.

Priprema glazure: Pečeni kolač preliti glazurom koju ste pripremili miješajući na vatri.

 

Recept iz knjige: Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakCiganski paprikaš
Sljedeći članakToffifee
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.