Tijesto:
– 6 jaja
– 12 dag šećera
– 12 dag brašna
– 1 prašak za pecivo
– limunova korica
– 2 žlice kakaa
Krema:
– 20 dag maslaca
– 20 dag šećera u prahu
– 2 žumanjka
– 2 žlice ruma
– 6 dag čokolade
Glazura:
– 3 žlice vode
– 3 žlice šećera
– 10 dag čokolade
– 8 dag margarina
Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i limunovom koricom i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti na dva dijela i u jedan staviti 2 žlice kakaa. Tijesta ispeći odvojeno na plitkom velikom limu, na masnom papiru. Pečeno zarolati zajedno s papirom u roladu.
Priprema kreme: Pjenasto izraditi maslac sa šećerom, žumanjcima i rumom. Podijeliti kremu u dva dijela i u jedan dodati otopljenu čokoladu.
Priprema glazure: Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na pari i u vruće dodati margarin.
Postupak: Tamnu koru biskvita premazati svijetlom kremom, na nju položiti svijetli biskvit i njega premazati tamnom kremom pa sve zajedno urolati u veliku roladu. Kolač ostaviti u hladioniku nekoliko sati da se stisne i tada ga preliti čokoladnom glazurom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači