Zagrebački polumjeseci. Tradicionalni recept za kremast i sočan kolač sa odličnim spojem dva biskvita i savršene kreme idealan je izbor za svaku prigodu.

 width=I. tijesto:
5 jaja
18 dag šećera
18 dag margarina
1 vanilin šećer
10 dag mljevenih oraha
10 dag brašna
1/2 praška za pecivo

II. tijesto:
5 jaja
5 žlica brašna
5 žlica šećera
2 žlice ulja
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo

Krema:
4 dl mlijeka
1 puding od vanilije
1 margarin
20 dag šećera

Priprema tijesta I: Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i margarinom. Lagano umiješati orahe, brašno pomiješano s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Ispeći biskvit.

Priprema tijesta II: Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo, snijeg od bjelanjaka i na kraju ulje. Ispeći biskvit u istoj veličini lima za pečenje kao i prethodni.

Priprema kreme: U mlijeku ukuhati puding. U ohlađen dodati margarin pjenasto izrađen sa šećerom.

Postupak: Prvo i drugo tijesto slijepiti pekmezom o marelica razrijeđenim u mlijeku. Na drugi biskvit staviti kremu, a kremu posipati mljevenim orasima ili ribanom čokoladom.

Recept iz knjige: Moji najbolji kolači

Prethodni članakMamma mia
Sljedeći članakKruške
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.