Tijesto:
– 3 jaja
– 20 žlica šećera
– 25 žlica mlijeka
– 25 žlica ulja
– 25 žlica oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
Nadjev:
– 1/2 izmrvljenog biskvita
– 2 smrznute naranče
– 10 žlica šećera
– 6 žlica vode
Žele:
– 2,5 dcl soka od naranče
– 1 preljev za torte (bezbojni)
Ganache:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 1 dcl vrhnja za šlag
Priprema tijesta: Cijela jaja i šećer pjenasto umutiti, dodati ostale sastojke i staviti u lim 32 x 30 cm. Peći 15 – 20 minuta na 180 °C. Ohladiti i prerezati na pola. Jedan dio ostaviti za podlogu, a drugi dio biskvita izmrviti u zdjeli.
Priprema nadjeva: Prokuhati vodu i šećer pa dodati ribane smrznute naranče. Pomiješati s mrvljenim biskvitom i premazati na podlogu. Donji dio biskvita može se malo natopiti sa sokom od naranče. Ostaviti da se ohladi.
Priprema želea: Preljev za torte pripremiti prema uputi sa sokom od naranče. Ne smije zakuhati. Kad se počne stezati izliti na kremu.
Priprema ganachea: Čokoladu i vrhnje ugrijati, ali ne smije zavrijeti. Preliti preko ohlađenog želea.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“