Tijesto:
– 5 jaja
– 5 žlica šećera
– 5 žlica ulja
– 5 žlica oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 2 velike žlice kakaa
Sirup:
– 2 dcl vode
– 10 dag šećera
Krema:
– 1 l mlijeka
– 3 pudinga od vanilije
– 10 dag šećera
– 2 vanilin šećera
– 25 dag margarina
Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Kuhačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 °C oko 10 minuta.
Priprema sirupa: Zakuhati vodu sa šećerom i vruće preliti preko toplog biskvita.
Priprema kreme: U mlijeku skuhati puding sa šećerima. Kad se ohladi dodati omekšali margarin. Kolač ukrasiti šlag kremom od vanilije ili čokoladnom glazurom.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“