Ledeni užitak. Za ljetno osvježenje tu je odličan sočan kremasti kolač s kakao biskvitom preliven sirupom i kremom od vanilije s čokoladnom glazurom.

 width=Tijesto:
– 5 jaja
– 5 žlica šećera
– 5 žlica ulja
– 5 žlica oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 2 velike žlice kakaa

Sirup:
– 2 dcl vode
– 10 dag šećera

Krema:
– 1 l mlijeka
– 3 pudinga od vanilije
– 10 dag šećera
– 2 vanilin šećera
– 25 dag margarina

Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Kuhačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 °C oko 10 minuta.

Priprema sirupa: Zakuhati vodu sa šećerom i vruće preliti preko toplog biskvita.

Priprema kreme: U mlijeku skuhati puding sa šećerima. Kad se ohladi dodati omekšali margarin. Kolač ukrasiti šlag kremom od vanilije ili čokoladnom glazurom.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakČudne kocke
Sljedeći članakKad je najbolje posaditi sjemenjak crnog oraha?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.