Tiramisu zvjezdice. Ako volite tiramisu, ovi čokoladni keksi s okusom kave spajani finom kremom od mascarponea i bijele čokolade će vas potpuno oduševiti.

 width=

Sastojci za tijesto:
– 10 dag čokolade s okusom kave
– 20 dag maslaca
– 10 dag šećera
– 1 žumanjak
– 2 žlice likera od višnje (maraschina)
– 30 dag oštrog brašna

Sastojci za nadjev:
– 10 dag bijele čokolade
– 10 dag maslaca
– 10 dag šećera u prahu
– 2 žlice mascarponea ili krem sira

Dekoracija:
– 2 dag šećera u prahu
– 2 dag kakaa

Priprema tijesta: Čokoladu otopiti i malo prohladiti miješanjem. Preseliti u veću zdjelu pa dodati maslac, šećer, žumanjak, liker od višnje i brašno. Umijesiti tijesto i ostaviti ga sat vremena u hladnjaku, omotanog u prozirnu foliju. Razvaljati na 3 mm debljine, pa kalupićem izrezati zvjezdice. Složiti na lim obložen papirom za pečenje i peći oko 9 minuta na 175 °C.

Priprema nadjeva: Otopiti bijelu čokoladu i malo prohladiti miješanjem. Omekšan maslac pjenasto izraditi sa šećerom, pa umiješati čokoladu i mascarpone. Kremu staviti oko 30 minuta u hladnjak. Kremom spajati po dvije zvjezdice.

Priprema dekoracije: Tiramisu zvjezdice posipati kakaom. Od papira izrezati manju zvjezdicu pa je staviti na kakao i posipati šećerom u prahu, kako bi se dobio efekt „zvjezdice u zvjezdici“.

 

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakJe li sorta trešanja Carmen samoplodna ili nije?
Sljedeći članakČudo torta
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.