Santa Barbara. Predivan spoj sočnog biskvita od bjelanjaka i oraha te bogate dvobojne kreme od kokosa i čokolade koja će oduševiti cijelu vašu obitelj.

 width=Tijesto:
 10 bjelanjaka
 30 dag šećera
 20 dag mljevenih oraha
 4 žlice oštrog brašna
 ½ praška za pecivo

Krema:
 10 žumanjaka
 10 žlica šećera
 1 puding od vanilije
 ½ l mlijeka
 1 margarin
 10 dag kokosovog brašna
 6 dag čokolade za kuhanje

Priprema tijesta: Istući snijeg od bjelanjaka i malo po malo dodavati šećer. Lagano umiješati orahe i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Peći na 180 °C oko 10 minuta.

Priprema kreme: Razmutiti žumanjke sa šećerom, pudingom i malo mlijeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka. U hladno dodati omekšali margarin i podijeliti na 2 dijela. U jedan dio dodati kokosovog brašna, a u drugi rastopljenu čokoladu.

Slagati: biskvit, žuta krema, smeđa krema, čokoladna glazura.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakRozen kocke
Sljedeći članakJežići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.