Podloga:
– 1 paket petit beurre keksa
Krema 1:
– 1 l soka od višanja
– 1 kg višanja (smrznutih ili iz kompota)
– 16 žlica grisa
– 16 žlica šećera
Krema 2:
– 1 l mlijeka
– 3 pudinga od vanilije
– 13 žlica šećera
– 25 dag margarina
Krema 3:
– 5 dcl vrhnja za šlag
– 4 dcl jogurta
– 1 žlica šećera
– 1 vrećica želatine
Priprema podloge: Složiti kekse u kalup 30 x 25 cm.
Priprema kreme 1: Sok od višanja, gris i šećer prokuhati miješajući da se zgusne. Umiješati višnje i izliti na petit beurre kekse. Ohladiti.
Priprema kreme 2: U mlijeku skuhati puding i šećer. U ohlađeno umiješati izrađeni margarin. Izliti na prvu kremu.
Priprema kreme 3: Želatinu otopiti prema uputi na vrećici pa umiješati u jogurt. Istući vrhnje u šlag i izmiješati s jogurtom i šećerom. Premazati drugu kremu.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“