Tijesto:

✦560 g brašna

✦1 prašak za pecivo

✦40 g kakaa

✦2 jaja

✦200 g kiselog vrhnja

✦100 g margarina

✦200 g šećera

✦1 vanilin šećer

Priprema: Od navedenih sastojaka zamijesi­ti tijesto i podeliti ga na 5 jednakih dijelova. Između dva papira za pečenje razvući tanko tijesto veličine kalupa dimenzije 23 x 36 cm. Svaku koru peći na 180 °C, 7 – 8 minuta.

Krema:

✦9 žlica brašna

✦250 g šećera

✦1500 ml mlijeka

✦300 g čokolade za kuhanje

✦150 g margarina

Priprema: Razmutiti brašno i šećer s malo mlijeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka u gustu kremu. Na kraju dodati margarin i čokoladu. Vruću kremu podijeliti na 5 jednakih dijelova i nadjevati 4 kore. Staviti neki teret na kolač i ostaviti u hladnjaku preko noći da se stisne.

Glazura:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦6 žlica ulja

Priprema: Drugi dan pripremit čokoladnu glazuru. Otopiti čokoladu i ulje na pari, malo ohladiti i preliti po kolaču. Staviti u hladnjak da se stisne.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članak2. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u Zagrebu
Sljedeći članakUspostava poljskih traka na oranicama
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.