Tijesto:
5 jaja, 20 dag šećera, 1,25 dcl ulja, 14 dag oštrog brašna, ½ praška za pecivo, 5 dag kakaa, 1 žličica cimeta, marmelada od marelice,
Krema:
6 dcl vrhnja za šlag, 6 listova želetine ili 1 paketić, 2 žlice šećera, 6 žlica vode,
Glazura: 5 dag margarina, 7 dag čokolade
Priprema tijesta: Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati ulje, brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i cimetom. Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Ispeći, hladno prerezati pa jednu polovicu biskvita premazati marmeladom od marelice.
Priprema kreme: Nabubrenu želatinu, šećer i vodu otopiti na laganoj vatri, dodati u tučeno vrhnje i premazati po biskvitu s marmeladom. Na kremu staviti drugi dio biskvita.
Priprema glazure: Margarin i čokoladu otopiti na laganoj vatri i preliti preko kolača.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“