To je to. Jednostavan i brz kremasti kolač od oraha i čokolade, kojeg nakon što ga probate budete uskliknuli “To je to!” koliko je ukusan i kremast.

Tijesto:

1 jaje, 200 g šećera, 100 ml ulja, 200 ml mlijeka, 50 g mljevenih oraha, 150 g brašna, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer

Krema:

125 g margarina, 100 g čokolade za kuhanje, 250 ml mlijeka, 8 žlica šećera, 230 g mljevenih oraha

Priprema tijesta:

Sve sastojke zajedno sjediniti. Kalup dimenzije 21 x 24 cm pouljiti i pobrašniti te uliti pripremljenu smijesu. Staviti peći na 180 °C, 30 – 35 minuta.

Priprema kreme:

Sve sastojke sjediniti zagrijavajući na umjerenoj vatri. Na kraju dodati mljevene orahe te vruće preliti po biskvitu.

Recept iz knjige: “Moji čokoladni kolači”

Prethodni članakUzgoj banijske šare – isplativ
Sljedeći članakHrvatska poljoprivreda nakon 2020. – poljoprivrednici uključite se u izradu strategije
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.